Propaantank huren: voordeliger dan je denkt

Gepost op: 22 januari 2019

Delen

Energie en propaan 

In een wereld van grootse uitdagingen op vlak van energie heeft propaan nog steeds een prominente plaats: de lage prijs dankzij het eenvoudige transport, maar ook de beperkte invloed op het milieu zorgen ervoor dat mensen nog steeds kiezen voor een omschakeling naar propaan. Het non-toxische gas brandt immers "clean", is veilig en reeds sinds lange tijd erkend als een vorm van groene energie. Daarnaast ben je met een propaantank volledig onafhankelijk van het gas-of elektriciteitsnet en dus immuun voor problemen op dat net, ook in afgelegen woningen. Omschakelen van een olieboiler is daarenboven niet zo ingrijpend als men vaak denkt en de prijsbalans tussen olie en propaan blijft nog steeds doorwegen in het voordeel van propaan. Daarenboven is ook de installatie vrij eenvoudig en goedkoop. Propaan is dus betrouwbaar, veilig, efficiënt en goedkoop. Geen wonder dat de verkoop en gebruik van propaan steeds populairder wordt ten nadele van andere energievormen.   

Propaantank huren: waarom? 

Propaantanks zijn er in bovengronds en ondergrondse vormen: de één is al onderhoudsvriendelijker dan de andere, maar over het algemeen ligt de prijs in functie van de grootte van de tank. Aankoop van een tank is steeds een optie, maar de voordelen van propaantank huren zijn niet langer te onderschatten: naast de installatie verzorgt de installateur immers ook keuringen, onderhouden en het regelen van een vergunning. Daarnaast kan er snel worden optreden in het geval van problemen: de verantwoordelijkheid ligt ook hier bij de installateur. Ook bij een mogelijke verkoop van eigendom of verhuis is het eenvoudiger een huurcontract mee te verhuizen dan een eigen tank. Vaak worden de tanks ook voorzien van een telemetrie- en waarschuwingssysteem zodat je eigenlijk nooit 'zonder valt'.   

Propaantank huren: hoe begin ik eraan? 

De eerste keuze die dient gemaakte worden is die van de grootte van de tank: bij het maken van een offerte wordt allereerst gekeken naar het verbruik van het huishouden. Soms is het bijvoorbeeld interessanter een grotere tank te huren gezien de lagere gasprijs bij grotere afname. Ook de locatie van de tank zal een rol gaan spelen in de installatiekosten van de tank. Vervolgens zal er gepolst worden naar de duur van het contract: een contract dat langer loopt in duurtijd zorgt immers voor een lagere huurprijs. Indien de offerte wordt aanvaard kan er vrij snel begonnen worden met installatie.   

Wanneer je kiest om een propaantank te huren kan je dus op beide oren slapen én betaal je finaal minder gezien het contract met de installateur veel omvattender is dan enkel en alleen de installatie. Neem contact op met Hoes Errogas voor meer informatie rondom de huur van een propaantank